Sefhia Masih Menyusu Badan, Di Manakah Otak - Elly Mazlein Sindir Faye Kusairi, Azmi Hatta?

30 Jun 2017. 8.51 PM
84,239
Hiburan
Sefhia Masih Menyusu Badan, Di Manakah Otak - Elly Mazlein Sindir Faye Kusairi, Azmi Hatta?
Susulan sebuah entri yang dimuat naik oleh aktres Faye Kusairi di laman Instagram, pelakon Elly Mazlein dilihat seakan memberikan 'serang balas' terhadap posting tersebut.
 
Menerusi sebuah entri di laman Instagram milik Elly, bekas bintang Gegar Vaganza 3 itu menulis kapsyen panjang lebar seperti menjelaskan sesuatu.
 
Biarpun tidak menyebut sebarang nama secara terang-terangan, ramai peminat yang meninggalkan komen mendakwa kapsyen tersebut ditujukan kepada Faye dan suaminya, Azmi Hatta.
 
Azmi merupakan bekas suami Elly dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang cahaya mata, Puteri Sara Sefhia.
 
Berikut merupakan kapsyen yang ditulis oleh Elly:
 
"Surat kabo esok kome weiiiii.. Jangan lupa beli ya..
 
"Sefhia berumur 1 tahun 3 bulan ya. Macam mana kakak lina nak bagi pada si bapa untuk bawa bermalam ke kampung halaman desa nan permai?
 
"Sefhia masih menyusu badan. Di manakah otak? Mahkamah sudah putuskan hanya boleh bermalam dengan Sefhia apabila sudah berumur 5 tahun.
 
"Jangan nak bagi orang luar confuse pasal hal penjagaan anak (BAYI) ya. Orang-orang macam ni lah yang suka buat ibu-ibu yang ada masalah / mereka yang belum berkahwin jadi takut tentang hak penjagaan anak lepas cerai.
 
"Mahkamah tidak zalim memisahkan mama dan anak yang masih nyusu badan. Heartbreak kuih ketayap ikan terubuk masin kamu.
 
"Persiapan Sefhia RM1500.00 tak dapat lagi, lagi nak cerita pasal heartbreak kuih ketayap. Hari biasa ada Kamu nak datang tengok anak?
 
"Masa Sefhia masih baby tak sampai 1 bulan tengah sakit kuning, jengok anak pun tak sebab busy bercinta dgn Si Tembok lusoh. hantar ke hospital medical check up Sefhia haram kamu nak hantar. Sekarang ada hati nak cerita pasal heartbreak? Senyum sampai gigi ketelinga lagi ada. Heartbreak mesin jahit hutang 20 kali bayar kamu.
 
"Ni ada hati nak ambil Sefhia sampai 4 hari di Hari Raya. Sefhia pun tak kenal kamu dan juga orang keliling kamu. Kalau Sefhia menangis tak berhenti 4 hari tak ke kamu mendera budak itu?
 
"Hari Raya pulak sibuk heartbreak kuih ketayap basi. Lawak Kamu sungguh sayu menangis di batu lesong smbil meminta mata mu di lesongkan.
 
"#HeartbreakKetayapBasiGigiRogakkkk
#HeartbreakSayuDiAidilFitri
#HeartbreakKerongsangBungaLayuBesarDiDada
#HeartbreakKacauKakakLinaSerang
#DuitPersiapanSefhiaRM1500TakDapatLagi
#MuntahPelangiNungu
#TepukDahiDikkkkkk
#IngatanPadaSefhiaHanyaWaktuRaya
#HilangIngatanPadaHariTakRaya
#Apoo
#MenipuLepasTuMakanDiriOffComment
#MasaNikahSiKutuOffComment
#KadBirthdayAnakSedara
#NangisNangisDeramaTakAdaHubungan
#NangisSampaiNakSamanKakakLina
#LepasTuKawinTepiKolamTakBagiOrangMandiKolam
#NiTipuLagiHeartBreakIkanTerubukMasinMataIkanBuntal
#JemikDtgUmahKakLinaDeramaNangisMintaKakiKakLinaParkingDiKepalaJemik
#JemikRinduKakiKakakLinaTendangTerajang
#DuaLepatPisangBenyoqAhliJawatanKuasaPenipuBesarTengahHeartBreak
#SiDuaKutuHeartBreakTengahBersedih
#KakakLinaTumpangSedihNakBagiBahu," tulis Elly.
 
Teks oleh: Kamaruddin Razal
 
 

😘😘😘😘😘😘😘😘 Surat kabo esok kome weiiiii.. jgn lupa beli ya.. . Sefhia berumur 1 tahun 3 bulan ya . Macam mana kakak lina nak bagi pada si bapa utk bawa bermalam ke kampung halaman desa nan permai? . Sefhia masih nyusu badan.d manakah otak? . Mahkamah sudah putuskan hanya bole bermlm dgn sefhia apabila sudah berumur 5 tahun. . Jgn nak bagi org luar confuse psl hak penjagaan anak ( BAYI) ya. org2 mcm ni lah yg suka buat ibu2 yg ada masalh / mereka yg belum berkahwin jd takut tentang hak penjagaan anak lepas cerai. . Mahkamah tidak Zalim memisahkan mama dan anak yang masih nyusu badan . . Heartbreak kuih ketayap ikan terubuk masin kamu. . Persiapan sefhia rm1500 x dpt lg , lg nak cerita pasal heartbreak kuih ketayap 🀣🀣 . Hari biasa ada Kamu nak dtg tengok anak? . Masa Sefhia masih baby tak sampai 1 bulan tengah sakit kuning, jengok anak pun tak sebab busy bcinta dgn Si Tembok lusoh.hantar ke hospital medical check up Sefhia haram kamu nak hantar.skrg ada hati nak cita psl heartbreak?Senyum sampai gigi ketelinga lagi ada .heartbreak mesin jahit utang 20 kali baya kamu. . Ni ada hati nak ambil Sefhia sampai 4 hari d hari raya. Sefhia pun tak kenal Kamu & juga orang keliling kamu. kalau sefhia menangis tak berhenti 4 hari x ke kamu mdera budak itu? . Hari raya pulak sebuk heartbreak kuih ketayap basi . Lawak Kamu sungguh sayu menangis di batu lesong smbil meminta mata mu di lesongkan 🀣🀣 . #HeartbreakKetayapBasiGigiRogakkkk #HeartbreakSayuDiAidilFitri #HeartbreakKerongsangBungaLayuBesarDiDada #HeartbreakKacauKakakLinaSerang #DuitPersiapanSefhiaRM1500TakDapatLagi #MuntahPelangiNungu #TepukDahiDikkkkkk #IngatanPadaSefhiaHanyaWaktuRaya #HilangIngatanPadaHariTakRaya #Apoo #MenipuLepasTuMakanDiriOffComment #MasaNikahSiKutuOffComment #KadBirthdayAnakSedara #NangisNangisDeramaTakAdaHubungan #NangisSampaiNakSamanKakakLina #LepasTuKawinTepiKolamTakBagiOrangMandiKolam #NiTipuLagiHeartBreakIkanTerubukMasinMataIkanBuntal #JemikDtgUmahKakLinaDeramaNangisMintaKakiKakLinaParkingDiKepalaJemik #JemikRinduKakiKakakLinaTendangTerajang #DuaLepatPisangBenyoqAhliJawatanKuasaPenipuBesarTengahHeartBreak #SiDuaKutuHeartBreakTengahBersedih #KakakLinaTumpangSedihNakBagiBahu

A post shared by πŸŽ€ELSefhia πŸŽ€ (@iamellymazlein) on


Artikel Berkaitan