Isteri Aqasha Amuk Wanita Goda Suami, Peminat Kaitkan Nama Rita Rudaini

2 Mac 2017. 6.49 PM
105,651
Hiburan
Isteri Aqasha Amuk Wanita Goda Suami, Peminat Kaitkan Nama Rita Rudaini
Dua hari lalu, kisah seorang artis wanita didakwa bermain cinta dengan seorang artis lelaki dua anak menjadi bualan hangat.

Mengukuhkan spekulasi, isteri kepada pelakon Aqasha, Noor Baizura Mohd Sabri, 34, telah memuat naik bukti perbualan dua artis yang dimaksudkan di laman sosial Instagram miliknya (@baizura5). Bagaimanapun bukti itu telah dipadamkan.

Sekitar pukul 10 pagi tadi, Baizura sekali lagi telah memuat naik sekeping foto bersama kapsyen meluahkan isi hatinya yang sedang berjuang mempertahankan rumah tangganya bersama pelakon itu.

Tulis Baizura di laman sosial Instagramnya: "I akan ingat tarikh hari ni sampai bila2. The lowest point in my life. And I would like to share with you. Hari I rasa cukup untuk I fight. I tau I dah kalah lama dah tapi I tetap fight. Tapi I tak sedar ada perempuan lain yang tengah fight so hard juga untuk diri dia masa I struggle fight untuk family I, untuk pastikan anak-anak I ada complete family.

"I kalah, I putus asa banyak kali tapi I keep fighting. I fight, fight and fight. But I cedera teruk. I can't take it anymore. I kalah. I mengaku kalah. I kena tau limit I sampai mana. Even though I've lost my battle, I would still advise any wife out there to fight. It's okay kalau cedera parah pun, kita kuat. Kita akan recover. Tapi kena tau bila patut stop.

"At least I dah cuba. Sehabis-habis daya. Sebab I tau marriage is a responsibility. Responsibility comes with task. Kalau ada anak-anak tambah lagi task. Fight for them is also 1 of the tasks.Please don't ask me to bad mouth about him. He is the father of my 2 kids. Takkan nak biar orang ramai-ramai kutuk 'no telo' kat bapa anak-anak I? Apa yang I dapat pun. I fikir nanti diorang dah besar diorang pun malu kalau tau mommy buat macam tu. Apa yang I buat ni pun dah terkesan pada dia. Cukup sini.

"But she, ehem... on the other hand, I have no obligation to protect. She pushed the button. I've warned her, I've talked to her so many times, in so many ways.

Nicely, harshly. She pushed the button. The attention should goes to her. I tak perlukan perhatian. That's the reason I deleted my previous post. Mission accomplished.

But I tau salah I dah trigger curiosity korang semua. Korang mesti nak tau lebih lagi, ya memang. Itu bukan permulaan, bukan juga pengakhiran. I tak boleh tayang semua, I still fikir pasal maruah dia kasihan anak-anak dia. Apa I buat tu pun dah cukup kejam.

"I pun tak sangka I sampai ke tahap ni. I jarang open pasal apa yang I buat in public. 🤔 Now I nak rest. I nak hidup aman-aman sekarang. Nak recover, nak lepaskan beban. Slowly but surely. *crawling*."




Ternyata foto terbabit telah mengundang pelbagai reaksi daripada pengguna media sosial termasuk pelakon Emelda Rosmila. Turut terkait dalam ruangan komen foto terbabit ialah nama pelakon Hanez Suraya.

Tambah tegang apabila ada pihak yang memetik nama pelakon Rita Rudaini dalam kemelut tersebut.

@farahshamid "Moga Allah permudahkan segalanya. To hell with the home wrecker. What a hypocrite"

@mummy_akmalyaqil "Stay strong sista.. Mengalah bukan bererti kita kalau. Tired enough maybe.. Been through the same situation. Semoga u terus diberikan kekuatan utk berdepan hari2 mendatang."

@miss_nobodyperfect "Keep fighting sis.! Dont give up and never ever give up.! I wonder perempuan zmn skrg mmg kebulur laki org ke. @emeldarosemila rita rudaini. Undeniable.!"

@emeldarosemila "@miss_nobodyperfect punyalaa marah hanez suraya the last time. Now its her turn to wreck! A woman with no principal. What the hell! @ritrud727"

@miss_nobodyperfect "Yes.! True.! Punya marah dekat hanez suraya dulu padahal xde kaitan pn dgn dia. Sibok nk masuk campur hal rumah tangga org sampai macam dia jek laa btol. Xde slh. And lg 1 punya laa marah dia dkt nora danish siap berani komen kat ig nadiah khan. Last2 dia yg buat. Dasar betina garik.! X malu ke dia tu perempuan wasap laki org. Xde kje ke. Amboi kat ig ckp kenain byk kje smpai x sempat nk tgk phone bgai. Nie nmenye SYAITAN bertopengkan MANUSIA. tapi i puji baizura dia sikit pn x cerita aib suami dia. Tp sbb org lain buat kita mrh bila kita dah marah last2 org nmpk kita yg jahat. Pdhl siapa mulakan dulu. @emeldarosmila"

@emeldarosemila "@miss_nobodyperfect busy body dgn hidup org sampai tak perasan kain sendiri koyak rabak."

@miss_nobodyperfect "@emeldarosemila yeee TERLAMPAU BUSY BODY memang janda birah tu. Konon dia nak perjuangkn hak wanita teraniaya. Last2 sekarang nie ape cerita. One more thing dia ckp tu semua balik kat diri dia. Bukan main dulu maki zarema zainal marahkn hanez suraya. Now.! Haihhhhh. Ajk laki org buat anak. Ajer giler jek janda birah tu."

Tidak terhenti di situ, isu tersebut juga mendapat perhatian di ruang komentar di Instagram milik Rita Rudaini (@ritrud727).

@aya_ayrabagus "@ritrud727 kerja keras. boleh jadi idola. bukan senang wanita teraniaya yg rumahtangga dia diganggu org ke3 utk bangkit mcm rita. wanita kat luar tu, ikut mcm rita kata, no to homewreckers. tp wanita kat luar tu jgn kata je tp jadi juga perempuan murah kacau rumahtangga org. Allah tu ada, takut habis terlondeh pula aib sendiri. ikut contoh @ritrud727 yg cantik jelita. mana tau dapat anak comel mcm taimur khan idaman rita. kalau usaha lebih, boleh dapat girl yg lg comel. tp tu kena cari bapak jepun la. jgn dapat laknat & balasan buruk sbb munafik sudah."

@yuri_shasha "@nurmarini ni seko lagi penunggang agama mcm janda murahan @ritrud727.Sebab Allah maha adil la tu die sekarang die balikkn ape yg penah @ritrud727 janda murahan ni maki org dulu.sekarang alih2 die yg membirah ngn laki org siap ajk laki org mengeseks"



Aqasha dan Rita Rudaini sebelum ini pernah digandingkan dalam beberapa buah drama televisyen seperti Misi Laksam dan Laksa dan Jangan Bunuh Matahariku.

Pasangan Aqasha dan Baizura telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2010 dan telah dikurniakan dua cahaya mata.

Teks oleh: Nik Amri Nik Hassan

Artikel Berkaitan


Komen